Współczesna przestrzeń

yesovens genuaPod gwieździstym niebem Genui

STAR kontra fügassa, genovese focaccia

Dwunastocentymetrowy chleb wypiekany w piekarniku lub w żarze: to Genovese fügassa. Początki receptury sięgają XVI wieku: miękkie, chrupiące i kruche focaccia - błyszczące przy użyciu dodatkowo oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia - często spryskiwane białym winem przed pieczeniem.

Codziennie rano jego aromat przenika do charakterystycznych alejek Genui i nawet jeśli obecnie jest on przygotowywany na całym świecie, nie wydaje się możliwe odtworzenie jego zapachu poza terytorium Genui.

Wypiekaliśmy go przy użyciu pieca STAR, najlepszego produktu naszej linii piekarniczej, który został stworzony specjalnie do takich receptur.

Dzięki technologii ACT - Advanced Clima Technology, możemy mieć pełną kontrolę nad wilgotnością podczas gotowania, zwracając szczególną uwagę na zużycie energii.

Zaczęliśmy od trybu COMBI, aby nadać miękkość aż do serca ciasta; następnie ustawiliśmy tryb DRY na idealne zakończenie, aby zagwarantować jego chrupkość: Technologia FCS (Fast Chimney System) przenosi powietrze z wejścia i wyjścia pomiędzy dwoma potężnymi kominami, a także szybko wydobywa wilgoć z komory gotowania.

Po kilku próbach przepis jest doskonały: prawdziwa genueńska fügassa, chrupiąca z zewnątrz, o miękkim sercu i zapachu oliwy z oliwek.
Na koniec musieliśmy tylko zapisać program gotowania w naszej osobistej książce kucharskiej MY COOKBOOK.

Wystarczy wybrać przepis, a ten sam rezultat będzie zagwarantowany za każdym razem!